Trehjulet elcykel

En trehjulet elcykel fungerer på akkurat samme måde som en almindelig elcykel. Den eneste forskel på de to typer af elcykler er, at denne type elcykel er udstyret med et ekstra hjul.

Man kunne godt fristes til at tro, at trehjulede elcykler er tilegnet små børn, men det er faktisk ikke tilfældet. Størstedelen af alle elcykler med tre hjul er designet og udviklet til voksne og ældre. Denne guide om trehjulede elcykler er netop skrevet til den voksne forbruger, som af den ene eller anden årsag ikke kan stille sig tilfreds med en tohjulet elcykel.

Der er rigtig mange fordele ved at købe en trehjulet elcykel. Disse fordele vil vi komme meget mere ind på senere i guiden.

Trehjulet elcykel til voksne

En trehjulet elcykel er særligt god til voksne og ældre, som længes efter mere stabilitet og sikkerhed i trafikken. Man er nemlig sikret en mere sikker og stabil køreoplevelse på en elcykel med tre hjul – især hvis man slås med balanceproblemer.

Randers Kommune er en af de kommuner, som har gjort en stor indsats for at få flere voksne med balanceproblemer op på cyklen. Et af deres tiltag lød på, at borgere med balanceproblemer og andre fysiske problemer kunne låne en elcykel kvit og frit. Det tiltag blev så stor en succes, at flere af landets øvrige kommuner har valgt at låne idéen. Roskilde Kommune og Svendborg Kommune er nogle af de kommuner, som har valgt at hoppe med på bølgen. Du kan med fordel undersøge, om din kommune har et tilsvarende tilbud.

De trehjulede elcykler er langt fra lige så populære som de tohjulede, men efterspørgslen på elcykler med tre hjul har faktisk været stødt stigende de seneste år. Måske er det også på tide, at du får anskaffet dig en elcykel.

Trehjulet elcykel med lad

En trehjulet elcykel med lad er som skabt til dig, som leder efter en elcykel med plads til både børn og indkøbsposer. Det er både praktisk, billigt og sundt at fragte sine børn på en ladcykel, hvorfor du bør overveje at give denne transportform en chance. De trehjulede ladcykler er især populære blandt børnefamilier i landets storbyer. Ladcyklerne hitter faktisk også blandt de kendte og kongelige – bl.a. hos Kronprins Frederik.

Superior er et godt eksempel på en trehjulet elcykel med lad, som kan fragte op til 4 børn. Elcyklen er udstyret med 4 børneseler og børnesæder – og er derfor perfekt til den store eller mellemstore børnefamilie.

Den trehjulede elcykel med lad kan i princippet godt erstatte en bil, idet man både kan fragte sig selv, børn og dagligvarer. Det er i hvert fald et sundt og billigt alternativ til andre transportformer.

Hvad koster en elcykel med tre hjul?

Elcykler med tre hjul er som regel en smule dyrere end elcykler med to hjul, men der findes da også mange billige elcykler med tre hjul. Priserne på trehjulede elcykler starter fra 10.000 kr.

De mest efterspurgte elcykler i prisklassen 10-35.000 kr. kommer fra følgende brands:

  • EvoBike
  • SCO
  • Pfau-Tec
  • Monark

Det er langt hen ad vejen en smagssag, om man foretrækker det ene eller andet mærke. Dog bør man aldrig udelukke en trehjulet elcykel helt, blot fordi den stammer fra et mærke, som man ikke har hørt om før. Man bør generelt være åben over for forskellige mærker og modeller, når man skal finde den perfekte elcykel.

Skal man have en trehjulet elcykel, som kan det hele, så skal man indstille sig på at bruge omkring 20-30.000 kr. på elcyklen. Det er i hvert fald vores indtryk, at de fleste kvalitetscykler befinder sig i denne prisklasse. Søg evt. efter trehjulet elcykel pris for at danne dig et større overblik over de forskellige prisklasser.

Hvem kan have behov for denne type elcykel?

Det er der rigtig mange mennesker, som kan.

Det er forkert at påstå, at alle pensionister har behov for en trehjulet elcykel, idet mange af vores ældre mennesker har både energi og balance til at betjene en almindelig elcykel med to hjul. Dog skal der ikke lægges skjul på, at de trehjulede elcykler hovedsageligt købes af ældre mennesker i aldersgruppen 60-85 år.

Du har måske behov for en trehjulet elcykel, hvis…

  • Du døjer med balanceproblemer
  • Du døjer med dårlige knæ og / eller ryg
  • Du døjer med nedsat bevægelsesevne
  • Du døjer med vejrtrækningsproblemer
  • Du døjer med andre fysiske skavanker

Er du glad for at cykle, men er din balance ikke tilstrækkeligt god til, at du tør at cykle på en almindelig elcykel, så kan du med god samvittighed investere i en trehjulet elcykel med 7 gear, 5 gear eller 3 gear.

Fordele ved at købe en elcykel med tre hjul

Indledningsvis lovede vi dig, at vi ville præsentere dig for de vigtigste fordele ved trehjulede elcykler, og det løfte vil vi selvfølgelig gerne holde. Derfor er det nu blevet tid til at se nærmere på, hvorfor det er fordelagtigt at købe en trehjulet elcykel.

Den helt centrale fordel ved en elcykel med tre hjul er, at man er sikret maksimal stabilitet takket være det ekstra hjul. Det betyder, at du kan drøne derudaf på din elcykel uden at bekymre dig om at miste balancen. Den gode stabilitet er med til at sikre tryghed – og netop tryghed er en vigtig fordel ved en trehjulet elcykel. Du kan helt sikkert komme på endnu flere fordele.

Men hvad så med ulemperne? Er der overhovedet nogen? Der er to ret iøjnefaldende ulemper ved de trehjulede elcykler. Ulemperne går på, at de fylder mere og er tungere end traditionelle elcykler.

Gå tilbage til forsiden og læs mere om elcykler.

Vi anbefaler dig også at læse om:

Dame elcykel

Læs mere

herre elcykel

Læs mere

Kalkhoff

Læs mere