Batteri til elcykel

En elcykel fungerer ikke uden dets batteri, hvorfor man skal sørge for at passe godt på det. Desværre kan man ikke løbe fra, at batteriet på et tidspunkt skal skiftes ud. Det bliver højst sandsynligt ikke aktuelt de første mange år af elcyklens levetid, men dagen kommer altså før eller siden.

I denne guide skal vi se på, hvad et almindeligt elcykel batteri koster, hvor længe det holder, hvordan man forlænger dets levetid, og hvordan man får repareret det, når uheldet er ude. Læs hele guiden og find svar på alle dine ubesvarede spørgsmål.

Netop batteriet er den vigtigste del på en elcykel, hvorfor det i den grad er værd at vide, hvordan det fungerer, og hvordan det skal behandles i dagligdagen.

Sådan oplader du batteriet til elcyklen

Det burde ikke være den største videnskab at lade et batteri op – og det er det faktisk heller ikke. Dog er der nogle praktiske ting, du skal være opmærksom på, hvis du investerer i en elcykel.

Det er først og fremmest vigtigt at være bekendt med, at et elcykel batteri sjældent er helt opladt, når det bliver sendt ud til kunden. Det er som regel kun 60 % opladt ved levering, hvorfor man skal sætte lidt tid af til at lade det nye batteri helt op, før man tager det i brug. Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at oplade et elcykel batteri.

Batteriet skal optimalt set oplades ved stuetemperatur – altså i et rum med en temperatur på mellem 20 og 22 grader. Udfordringen ved at oplade et batteri i et køligt rum er, at den kolde luft er med til at forlænge ladetiden. Derfor bør man undgå at oplade et elcykel batteri i en kold garage eller cykelskur.

Øvrige gode fifs:

 • Sørg for at opbevare opladeren tørt og ugeneret af andet udstyr
 • Efterlad ikke dit batteri i opladeren i længere tid
 • Oplad batteriet mindst én gang månedligt
 • Undgå at aflade batteriet helt

Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/indland/saadan-passer-du-paa-din-elcykel-og-batteri

Køb nyt batteri til din elcykel

’Mit elcykel batteri er gået i stykker. Skal jeg købe et nyt eller få repareret det gamle?’

Sådan lyder et af de mest stillede spørgsmål inden for elcykel batterier. Dét spørgsmål findes der af logiske grunde ikke kun ét svar på, da det naturligvis kommer an på flere ting.

Du skal overveje at købe et nyt batteri til din elcykel, hvis du kan nikke genkendende til et af følgende scenarier:

 • Dit batteri vil ikke lade
 • Dit batteri er dødt
 • Dit batteri vil ikke slukke
 • Dit batteri løber tør for strøm efter få kilometer

Der kan være mange forskellige årsager til, at man løber ind i disse problemer. Det kan skyldes, at batteriet er blevet udsat for slid, frost, varme, vand eller noget helt femte. Selvom problemet kan skyldes forskellige ting, så er det et faktum, at de fleste problemer skyldes slid. Ingen batterier holder jo evigt.

Er dit elcykel batteri gået i stykker, så kan du glæde dig over, at du ikke behøver at købe en ny elcykel, men i stedet kan nøjes med at købe et nyt batteri. Der er rent økonomisk temmelig stor forskel på, om man skal købe en komplet elcykel eller et nyt elcykel batteri.

Hvilket batteri skal jeg vælge?

Det korte og nemme svar på dette spørgsmål er, at man skal vælge det batteri, som passer til ens elcykel. Det lyder jo meget nemt, men hvad gør man så, hvis man erfarer, at der findes flere kompatible batterier til ens elcykel? Så begynder man at studere, vurdere og sammenligne de forskellige batterier. Et batteri er nemlig ikke bare et batteri.

Man skal tage højde for tre vigtige parametre, når man skal købe et elcykel batteri. De tre parametre består af følgende:

 • Rækkevidde
 • Opladningstid
 • Holdbarhed

Et godt batteri skal ikke blot byde på en lang rækkevidde. Det skal også være hurtigt og nemt at oplade, ligesom det gerne skal kunne holde til mange års brug. For at finde det bedste batteri til prisen er du nødt til at have alle disse parametre in mente.

Hvad koster et nyt batteri til elcykel?

Det kommer igen an på rigtig mange ting. Søger du efter nyt batteri til elcykel pris, vil du finde ud af, at priserne starter fra omkring 1.000 kr. Der findes dog også batterier, som koster betydeligt mere – faktisk helt op til 8.000 kr.

De mest populære batterier koster normalt mellem 1.500 og 3.000 kr. Du skal altså forvente at bruge et par tusinde på et nyt batteri, hvis du vil være sikret høj kvalitet.

Pris og kvalitet hænger næsten altid sammen, hvorfor man nemt kan komme til at brænde fingrene, hvis man bare går efter det billigste af det billigste. Et billigt batteri har nemlig sjældent den samme gode holdbarhed som et dyrere batteri. Derfor bør du overveje, om det er en god idé at gå på kompromis med kvaliteten, blot fordi du kan spare lidt penge.

Hvor lang tid holder et batteri til elcykel?

Det er svært at sige noget generelt om elcykel batterier og levetid, da et batteris levetid kan variere meget. Levetiden afhænger i høj grad af følgende:

 • Hvor ofte og hvor langt du cykler
 • Hvordan du behandler batteriet
 • Batteriets kvalitet
 • Batteriets størrelse

En god hovedregel går på, at et elcykel batteri holder til mellem 500 og 1.200 opladninger. Du kan altså lade dit batteri op 500-1.200 gange, før det skal udskiftes. Dog ydes der ikke altid nogen garanti for, at batteriet rent faktisk rækker til så mange opladninger.

Danske forhandlere yder typisk 2 års garanti på selve batteriet.

Batteri til elcykel reparation

Ja, den er god nok. Man kan rent faktisk få repareret et elcykel batteri.

Om det – set med økonomiske briller – kan betale sig at sende et batteri til reparation er en smule tvivlsomt. Skal du for eksempel give 1.500 kr. for reparationen, så kan det med al sandsynlighed bedre betale sig for dig at købe et helt nyt. Det er i hvert fald noget, man bør undersøge nærmere, før man laver en aftale med en reparatør.

Vi anbefaler dig også at læse om:

Dame elcykel

Læs mere

herre elcykel

Læs mere

Kalkhoff

Læs mere