ABUS cykelhjelm

ABUS cykelhjelmABUS og deres tyskproducerede cykelhjelme byder på detaljer og kvaliteter, som de færreste cykelhjelme kan hamle op med. I denne guide kigger vi nærmere på, hvad der gør deres cykelhjelme til noget særligt.

ABUS er – og har i årevis været – et af danskernes foretrukne cykelhjelmsmærker. Det tyske cykelhjelmsfirma har gennem massiv markedsføring og branding gjort sig positivt bemærket i det meste af verden. Virksomheden er også at finde i Danmark under navnet ABUS-Gruppen Nordic A/S. Den danske afdeling ligger i 8700 Horsens.

Den familieejede virksomhed - August Bremicker und Söhne / ABUS – blev grundlagt i 1924 og har siden den dag produceret den ene fantastiske cykelhjelm efter den anden.

ABUS cykelhjelm er i dag en meget anvendt søgefrase, hvilket understreger, at den tyske producent i den grad har vundet danskernes hjerter.

Hvilken cyklist kunne ikke tænke sig en moderne og sikker cykelhjelm i et flot og tidløst design?

Derfor skal du vælge en ABUS cykelhjelm

ABUS bliver af både cyklister og eksperter udnævnt som det sikre valg, når der skal investeres i ny cykelhjelm. Det lyder alt sammen lovende, men hvilke konkrete argumenter er der egentlig for at vælge en cykelhjelm fra ABUS frem for et hvilket som helst andet mærke? Det har vi selvfølgelig undersøgt.

Det viser sig, at der er rigtig mange fordele ved de populære ABUS cykelhjelme, som ikke blot byder på et moderne design, men også mange andre kvaliteter. Disse vil vi komme ind på i dette afsnit. Dan dig et overblik over de mange fordele ved cykelhjelmene herunder:

  • Sporty og trendy look – ABUS skal først og fremmest have ros for at have designet nogle yderst sporty og trendy cykelhjelme. Det sporty look står i dyb kontrast til nogle af markedets mange klodsede og usexede cykelhjelme. De færreste bruger cykelhjelm for at se godt ud, men det er da et plus, at man ikke behøver at lade cykelhjelmen ødelægge ens look. ABUS cykelhjelmen klarer sig altså eksemplarisk rent visuelt.
  • Praktiske funktioner – ABUS cykelhjelme er på mange måder meget klassiske og traditionelle, men det er værd at nævne, at producenten også står bag en række mere avancerede hjelme. Du har for eksempel mulighed for at købe en ABUS cykelhjelm med lys og / eller solskærm. Netop cykelhjelme med indbygget lys står i høj kurs i øjeblikket. Skal din næste cykelhjelm være med eller uden lys? Du behøver ikke at træffe en beslutning nu og her, men tænk da lige over det.
  • Priser hvor alle kan være med – ABUS lyder muligvis som et dyrt kvalitetsbrand, men sandheden er, at deres cykelhjelme ikke koster mere end andre hjelme. Faktisk forholder det sig sådan, at størstedelen af deres cykelhjelme koster mellem 400 og 600 kr. Enkelte af cykelhjelmene koster op til 749 kr. De er dog generelt ret billige – ikke mindst taget den høje kvalitet i betragtning. Ergo skal du ikke bruge en formue på en god cykelhjelm.
  • Til begge køn og alle aldre – ABUS skal også have ros for at tage højde for alle cyklister – såvel børn som voksne. Som cyklist kan du helt sikkert finde en passende cykelhjelm fra dette mærke, uanset om du er mand eller kvinde, ung eller gammel. Cykelhjelmene findes nemlig i mange forskellige stilarter, farver og størrelser. Hvordan ser din ideelle cykelhjelm ud?
  • Høj sikkerhed – ABUS vil altid prioritere kvalitet og sikkerhed højere end noget andet. Derfor er det næsten ikke nødvendigt at nævne, at deres cykelhjelme byder på maksimal beskyttelse. Det gør vi dog alligevel. Fælles for alle deres cykelhjelme er, at de opfylder samtlige gældende sikkerhedskrav. Det er endnu et fremragende argument for at investere i en ABUS cykelhjelm, uanset om man hopper på cyklen eller elcyklen. Du kan derved føle dig helt tryg ved at sende dit barn ud på en cykeltur med en af de robuste cykelhjelme på hovedet.
  • Bedst i test – ABUS har gennem tiden modtaget rigtig mange fornemme priser for deres mange cykelhjelme. I deres udvalg af cykelhjelme finder du op til flere testvindere, som har vundet på faktorer som kvalitet, sikkerhed og design. Du kan med fordel dykke ned i nogle af de mange tests og dertilhørende resultater, som er blevet offentliggjort på nettet. Alternativt kan du lave din egen test, hvor du prøver forskellige cykelhjelme.

Her er de bedst solgte cykelhjelme fra ABUS

ABUS cykelhjelme bliver revet ned fra hylderne i disse år, men det er selvfølgelig ikke alle deres hjelme, som er lige populære.

Da den tyske producent står bag flere hundrede cykelhjelme, vil vi nøjes med at nævne de tre bedst solgte i denne omgang. Disse vil du kunne læse alt om i de kommende afsnit. Under hvert afsnit finder du selvfølgelig et link til en dansk forhandler af den udvalgte hjelm. Du er dermed aldrig mere end et par klik væk fra din drømmehjelm.

Sparkling Youn-I juniorhjelm – mest populære til børn

Sparkling Youn-I juniorhjelm Sparkling Youn-I er et yderst interessant bud på den bedste ABUS cykelhjelm til børn. Hjelmen har i hvert fald stået i høj kurs blandt børn og deres forældre i lang tid efterhånden. Omtalte hjelm forhandles i to forskellige farver bestående af farverne lilla og blå. Dermed er der noget for både drenge og piger.

Sparkling Youn-I er en ret klassisk cykelhjelm uden mange nævneværdige detaljer. Dog skal vi da nævne de bløde og behagelige stropper samt de 17 ventilationshuller. Det er endvidere oplagt at fremhæve dens praktiske reflekser og baglygte. Baglygten kan tændes med ét tryk og byder i øvrigt på hele tre forskellige lysfunktioner.

Slutteligt skal du vide, at cykelhjelmen nemt kan indstilles i størrelsen takket være skruespændet i nakken. Husk at vælge den rigtige farve og størrelse ved bestilling. Sparkling Youn-I er både testet og godkendt – og er derfor et sikkert valg.

Se Sparkling Youn-I i blå her hos den billige forhandler »

Se Sparkling Youn-I i lilla her hos den billige forhandler »

 

Velvet Black HYBAN

Velvet Black HYBANVelvet Black HYBAN er også at finde på listen over producentens bedst solgte cykelhjelme det seneste år. Der er ikke noget at sige til den store salgssucces, når man tænker på, hvor mange features hjelmen byder på. Ønsker du at købe en stilren og neutral cykelhjelm, så kan vi varmt anbefale dig denne hjelm.

Velvet Black HYBAN har ganske rigtigt et flot ydre, men man skal også huske at tjekke de mange andre features ud. For eksempel har hjelmen 18 luftkanaler med indbygget fluenet, skruejustering i nakken, behagelige stropper og ikke mindst nakkelys. Aldersgruppen er i øvrigt større børn og voksne.

Derudover vil vi gerne fremhæve de synlige reflekser, den beskedne vægt på 380 gram og den praktiske solskærm. Alt dette får du til en pris, som man næsten ikke kan modstå. Det er sjældent, at man får så meget kvalitet for så få penge. Med andre ord vil denne hjelm være et særdeles godt køb.

Du kan evt. overveje at tilkøbe et regnovertræk til cykelhjelmen.

Se Velvet Black Hyban her hos den billige forhandler »

 

Urban-I V.2

Urban-I V.2 Urban-I V.2 er uden tvivl den mest sporty serie i sortimentet. Disse cykelhjelme sprudler nemlig af fart og sportslighed. I en tid, hvor sport og motion fylder mere og mere i danskernes hverdag, er det ikke så mærkeligt, at netop disse sporty cykelhjelme er eftertragtede. Cykelhjelmene er ligesom forrige model tilegnet både voksne og store børn. Urban-I V.2 bliver dog ikke kun anvendt af cyklister, men også af folk på skateboard, rulleskøjter m.v.

Urban-I V.2 er som sagt en af topmodellerne – med god grund vel at bemærke. De populære cykelhjelme forhandles i mange forskellige farver – lige fra hvid og sort til orange og pink. Du finder det komplette udvalg af farver og størrelser hos anviste forhandler. Modellen findes formentlig også i din favoritfarve.

I FORM er et af de medier, som har fået øjnene op for ABUS og deres kvalitetshjelme fra serien Urban-I V.2. Det danske medie var så begejstrede for hjelmene, at de valgte at kåre dem som bedst i test tilbage i 2017. Hjelmen fik på daværende tidspunkt tildelt 6 ud af 6 mulige stjerner. Serien har også været omtalt i mange andre sammenhænge.

Cykelhjelmen fra Urban-I V.2 serien beskytter ikke kun hovedet mod slag, men også mod vind og vejr. Du skal endvidere være bekendt med, at den lange skygge skærmer mod solen, hvilket er praktisk om sommeren, hvor solen ofte står højt på himlen. Køb cykelhjelmen og undgå at få solen i øjnene – supplér evt. med et par solbriller.

Se Urban-I V.2 her hos den billige forhandler »

 

Derfor skal du vælge en kvalitetshjelm til dit barn

Du elsker dit barn højere end noget andet, hvorfor du naturligvis ikke vil udsætte det for unødig fare. Derfor bør du kunne se fornuften i at købe en kvalitetshjelm i form af en ABUS cykelhjelm eller en anden cykelhjelm i samme kvalitetsklasse.

Da børn – især mindre børn – oftere kommer til skade på cyklen end voksne, er det vigtigt, at der er styr på sikkerheden. Skulle det uheldige ske, at barnet vælter på vej til skole, så vil det gøre en verden til forskel, at barnet er udstyret med en god cykelhjelm, som beskytter hovedet maksimalt.

En cykel er en ret stor investering i sig selv, hvorfor det godt kan være fristende at spare cykelhjelmen væk. Det er dog ikke noget, vi kan anbefale at gøre, da en cykelhjelm rent faktisk kan gøre en stor forskel, hvis uheldet er ude. En slem hovedskade vil i princippet kunne forfølge barnet resten af livet, hvorfor man ikke bør sende barnet afsted uden cykelhjelm.

Da der er forskel på cykelhjelme, bør du ikke vælge den første, du bliver præsenteret for. Du skal derimod gå efter en cykelhjelm, som byder på høj kvalitet og sikkerhed, så dit barn og dets hoved bliver beskyttet så godt som muligt. En ABUS cykelhjelm vil i den anledning være et godt valg.

Sådan finder du den rette størrelse

Hvordan bærer man sig ad med at finde den rette cykelhjelm?

Du tager fejl, hvis du tror, at det er en svær og tidskrævende opgave. Man kan nemlig hurtigt og nemt finde størrelsen alene ved at bruge et målebånd. Det foregår ved, at du måler dit hoved lidt over ørerne, hvorefter du noterer målet. Nu hvor du kender dit hovedmål, kan du hurtigt udpege din ideelle størrelse. Skulle du ske at ligge mellem to forskellige størrelser, så opfordrer vi dig til at vælge den største af de to.

Du kan, hvis du har svært ved at finde den rigtige størrelse, overveje at lægge vejen forbi en fysisk cykelhandler, som kan hjælpe med dette. Det er dog som udgangspunkt ikke nødvendigt. Faktum er, at 95 % af alle forbrugere formår at vælge den rette størrelse første gang.

Tilbud på cykelhjelme fra ABUS

ABUS cykelhjelme er jævnligt at finde på tilbud, hvorfor du som udgangspunkt ikke behøver at betale fuld pris for den ønskede cykelhjelm.

eCykelhjelm, som vi linker til i guiden, har ofte en masse gode tilbud på hjelme til børn og voksne. Her er det ikke unormalt, at man kan spare et sted mellem 10 og 20 % på en ABUS cykelhjelm. Vil du også spare op til 200 kr. på din cykelhjelm? Så kan du gøre klogt i at besøge den digitale forhandler.

ABUS bliver aldrig et decideret tilbudsmærke, men der skal altså ikke mere end et par minutters research til at finde den første håndfuld tilbud.

I tvivl om du skal vælge en cykelhjelm fra Abus? Så læs vores store cykelhjelm guide her, hvor du finder alle de bedste mærker.