Høvding cykelhjelm

Høvding cykelhjelmHøvding – eller officielt kaldet Hövding – er et svensk cykelhjelmsmærke. Virksomheden ejes og drives af to svenske iværksættere, som fik idéen om at udvikle en revolutionerende cykelhjelm for omkring 10 år siden. Den idé har sidenhen vist sig at være yderst værdifuld. Høvdings usynlige og oppustelige cykelhjelme har nemlig ikke kun vundet indpas hos svenskerne, men også blandt tyskerne, danskerne, japanerne og mange flere nationaliteter.

Er du ikke overbevist om, at den berømte Høvding cykelhjelm er pengene værd, så bør du læse denne guide, hvor vi fremhæver features, anmeldelser, udfordringer og meget mere. Vi gør dig meget klogere på den svenske opfindelse, så du har bedre forudsætninger for at vurdere, om cykelhjelmen er noget for dig. Endvidere vil du blive henvist til en forhandler, hvor du kan bestille den ønskede hjelm til en skarp pris.

 

Derfor skal du vælge en Hövding hjelm

Hövding hjelm bør stå på din ønskeliste, hvis du jævnligt færdes på de danske cykelstier og ikke er interesseret i at gå på kompromis med sikkerheden. Selvom det endnu ikke er blevet lovpligtigt at bære cykelhjelm herhjemme, så kan vi ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at man husker hjelmen, hver gang man skal ud at cykle.

Hövding og deres fantastiske cykelhjelm er ikke blevet et hit uden grund. Den anmelderroste hjelm er spækket med features, detaljer og højdepunkter, som ingen af de konkurrerende hjelme hverken kan matche eller overgå. Nedenfor gennemgår vi, hvilke gode grunde der er til at købe en Hövding cykelhjelm:

 • Den ødelægger ikke din frisure – Er du også træt af at møde på arbejde med rodet og filtret hår? I så fald bør du forkæle dig selv med en oppustelig cykelhjelm, idet denne hjelm i modsætning til traditionelle cykelhjelme ikke påvirker din frisure. Du vil dermed ikke have fladet, krøllet eller reddet dit hår forgæves. Denne mulighed falder i god jord hos langt de fleste, dog især hos kvindelige cyklister. Her har du første gode grund til at købe en Hövding cykelhjelm.
 • Imponerende stødabsorbering – Den uovertrufne stødabsorbering er endnu en god grund til at købe en Høvding cykelhjelm. En svensk test har tidligere vist, at hjelmen byder på op til 3 gange højere stødabsorbering end de andre udvalgte hjelme. Man kan endvidere glæde sig over, at hjelmen lever op til alle europæiske sikkerhedskrav til cykelhjelme. Høvding cykelhjelmen er lovlig i Danmark og resten af EU. Med så gode testresultater tør vi godt at love, at denne airbag cykelhjelm er kommet for at blive.
 • Hjelmen fornemmer uheld og reagerer prompte – Den eftertragtede airbag cykelhjelm minder på mange måder om en traditionel airbag fra bilen. Airbaggen vil nemlig automatisk blive udløst, når de indbyggede sensorer registrerer usædvanlige bevægelsesmønstre, herunder voldsomme og pludselige bevægelser. På et splitsekund vil den omslutte hele hovedet, så du kan undgå de værste hovedskader. Skulle uheldet være ude, så kan du takke dig selv for at have købt en oppustelig cykelhjelm. Den kan nemlig med al sandsynlighed forhindre både hjernerystelser, kraniebrud m.v.
 • Slidstærk og vandtæt – Som en af de få hjelme er denne hjelm både vandtæt og ualmindelig slidstærk. Den nyeste version af hjelmen er fremstillet af kraftigt nylon, som er med til at sikre en imponerende slidstyrke og dermed holdbarhed. Det er nærmest umuligt at slide cykelhjelmen op, hvorfor vi vil mene, at pengene er givet godt ud.
 • Lang batterilevetid – Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at købe en batteridreven cykelhjelm. Det er ikke desto mindre værd at nævne, at hjelmen trods alt har en temmelig lang batterilevetid på omkring 9 timer ved fuld opladning. Hjelmen lades nemt og hurtigt op ved brug af det medfølgende USB-kabel – sæt blot kablet i en stikkontakt eller en computer. På forsiden af kraven er der et lille lys, som indikerer batteriniveauet. Det er også på forsiden, at du kan finde svar på, om hjelmen er tændt eller slukket. Husk at slukke airbaggen efter brug, så den ikke bruger strøm mellem dine cykelture.
 • God komfort – Da hjelmen er udformet som en krave, når den ikke er udløst, vil den hverken ødelægge din frisure eller påvirke din komfort. Der er en generel enighed om, at den smarte Høvding cykelhjelm sidder behageligt, idet den hverken strammer, kradser eller generer på anden vis. Man finder næppe en mere diskret og komfortabel cykelhjelm end denne.
 • Mange farver og størrelser – Slutteligt skal du være bekendt med, at den folkekære Høvding cykelhjelm i dag forhandles i en lang række farver og størrelser. Den vil dermed kunne bruges af langt de fleste cyklister. Dog kan den ifølge forhandleren ikke anvendes til hovedstørrelser over 60 cm. Har du et større hoved end gennemsnittet, bør du derfor gå på udkig efter en anden cykelhjelm.

De mest solgte Høvding cykelhjelme

Den første oppustelige cykelhjelm landede på det svenske marked for cykelhjelme for omkring 10-15 år siden. Siden da er der løbet meget vand gennem åen. I dag vil alle have fingrene i en oppustelig cykelhjelm, som stille og roligt er ved at gøre de klodsede og ukomfortable cykelhjelme overflødige.

Høvding cykelhjelm skrives som regel i ental, men det er ikke ensbetydende med, at der kun findes én version. Der findes i princippet to forskellige udgaver af hjelmen bestående af følgende:

 • Høvding 1.0 (den ældre model er svær at støve op)
 • Høvding 2.0 (denne model kan købes i de fleste cykelforretninger)

Høvding 2.0 er uden tvivl den mest solgte cykelhjelm fra svenske Høvding, hvorfor det er den, vi vil fokusere på i vores store guide om oppustelige cykelhjelme. Fortsæt læsningen, hvis du vil vide mere om 2.0, som er tidens hotteste cykelhjelm.

Høvding Airbag 2.0 cykelhjelm

Høvding Airbag 2.0 cykelhjelmHøvding Airbag 2.0 har lige siden lanceringen for en række år siden været en kæmpe salgssucces – med god grund vel at bemærke. Den opgraderede udgave af den oprindelige oppustelige cykelhjelm kommer nemlig med en lang række nye features.

Høvding har evnet at udvikle en cykelhjelm, som er både neutral, komfortabel, moderne, sikker og vaskevenlig. Disse mange egenskaber har naturligvis haft en indvirkning på prisen, som dog befinder sig på et niveau, hvor de fleste kan være med. I takt med den tiltagende konkurrence er det blevet billigere at få fingrene i en oppustelig cykelhjelm. Lige nu kan du erhverve dig en moderne hjelm med indbygget airbag for under to tusinde kroner. Det er en beskeden pris for at være godt beskyttet på cykelturen.

Høvding Airbag 2.0 er først og fremmest let at tage af og på. Endvidere er det muligt at tænde airbaggen med blot ét klik. Når du har påført hjelmen og tændt for airbaggen, skal du ikke koncentrere dig om andet end at holde øje med vejen. Hjelmen leverer tryghed for alle pengene.

Den omtalte Høvding cykelhjelm er efterhånden blevet hvermandseje, hvorfor det kan være svært at skille sig ud fra mængden. Der findes dog en måde, hvorpå du kan style din hjelm og dermed dit look; ved at købe et cover i din foretrukne farve. I næste afsnit vil vi præsentere dig for de mange fine covers til 2.0 versionen.

 • Producent: Høvding
 • Version: 2.0
 • Størrelser: S-L (brug forhandlerens størrelsesguide)
 • Batterilevetid: 9 timer

Se Airbag 2.0 her hos den billige forhandler »

 

Hövding Airbag 2.0 inkl. Hamburg cover

Hövding Airbag 2.0 inkl. Hamburg coverØnsker du at gøre en henrivende handel, så bør du gøre brug af dette pakketilbud, hvor du får både hjelm og cover til en yderst skarp pris. Det medfølgende cover har ingen indvirkning på sikkerheden, men det er til gengæld med til at pifte din krave / hjelm op. Falder den valgte farve ikke i din smag, så fortvivl ej; disse covers forhandles i en lang række flotte farver og mønstre.

Det er både nemt og hurtigt at montere det medfølgende cover. Du har i øvrigt mulighed for at vaske og udskifte det ved behov. Ønsker du, at din kommende airbag cykelhjelm skal passe til alt dit tøj, så kan du med god samvittighed købe flere covers, så du er godt dækket ind, uanset hvilket tøj du tager på.

Bemærk at det også er muligt at købe et cover særskilt. Du opnår dog den bedste handel ved at købe airbag og cover sammen. Hos forhandleren vi linker til, slipper du ovenikøbet for at betale fragt.

Se Airbag 2.0 inkl cover her hos den billige forhandler »

 

Derfor er den omtalte airbag cykelhjelm så populær

Den populære airbag cykelhjelm hører til blandt de dyreste på markedet, men er alligevel blevet et kæmpe globalt hit. Dét er imponerende. Skulle du mod forventning være i tvivl om, hvorfor hjelmen er så eftertragtet blandt cyklister verden over, så har du gjort klogt i at fortsætte læsningen. Vi giver dig nemlig svaret i dette afsnit.

 1. Imponerende testresultater – Den altoverskyggende grund til at hjelmen er så populær er, at den storsælgende Hövding cykelhjelm har klaret sig godt i samtlige tests. Folksam – et svensk forsikringsselskab – har for eksempel kåret hjelmen som bedst i test i 2015. Siden 2015 er der blevet udviklet en række nye oppustelige cykelhjelme, men ingen af dem har kunne hamle op med Hövding Airbag 2.0. Videnskabsmagasinet (DR3) har også testet den famøse hjelm. Du kan se resultatet af den test her. Konklusionen fra testen var klar; hjelmen virker efter hensigten.
 2. Positive brugeranmeldelser – Hövding cykelhjelmen er også blevet bedømt og anmeldt af rigtig mange cyklister. Langt de fleste brugere har kun pæne ting at sige om hjelmen, hvorfor du næppe vil blive skuffet, hvis du investerer i den. Brugerne giver i gennemsnit cykelhjelmen 8,3 ud af 10 stjerner, hvilket må siges at være et flot resultat. Når du har testet hjelmen fra Hövding, skal du også være velkommen til at skrive en anmeldelse. Du bestemmer selv, om du vil stå frem med dit fulde navn, eller om du vil være anonym. Det er smag og behag.
 3. Den løser alle tidligere udfordringer – Førhen undlod rigtig mange cyklister at bruge cykelhjelm, fordi datidens cykelhjelme var kiksede og desuden ødelægge ens frisure. De to problemer slipper man gudskelov for, hvis man køber en usynlig cykelhjelm fra den svenske producent. Hövding Airbag 2.0 vil formentlig også være populær i fremtiden, medmindre der bliver fremstillet en endnu mere sikker og komfortabel hjelm. Det er dog svært at forestille sig, at det vil komme til at ske.

Hövding cykelhjelm – Spørgsmål og svar

Hövding cykelhjelmen skiller sig på mange måder ud fra mængden, hvorfor der helt naturligt opstår en masse spørgsmål fra brugernes side. Disse spørgsmål kan man ikke nødvendigvis finde svar på ved at læse en produktbeskrivelse, hvorfor vi har valgt at gennemgå de mest stillede spørgsmål her.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Da hjelmen forhandles i tre forskellige størrelser, skal du forud for din bestilling undersøge, hvilken størrelse du skal bruge med udgangspunkt i din halsomkreds. Hövding Airbag 2.0 forhandles pt. i følgende størrelser med følgende halsmål:

 • S (halsomkreds mindre end 36 cm.)
 • M (halsomkreds mellem 34 og 42 cm.)
 • L (halsomkreds mellem 38 og 45 cm.)

Skriv til forhandleren, hvis den ønskede cykelhjelm ikke er på lager i din størrelse. Hjelmen kan med al sandsynlighed bestilles hjem, hvis du kan leve med en lidt længere leveringstid end normalt.

Hvordan lader jeg batteriet op?

Da batteriet kun har en levetid på omkring 9 timer, skal det lades op fra tid til anden. Du skal i den anledning enten lade det op via en computer eller stikkontakt. Som tidligere nævnt får du via lyset på hjelmens forside besked, når batteriet er ved at løbe tør for strøm. Dermed ved du altid, hvornår det er tid til at oplade batteriet.

Virker airbaggen flere gange?

Den indbyggede airbag i kraven virker desværre kun én gang. Kommer du derfor ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, vil du ikke kunne bruge din Høvding cykelhjelm igen. Udløses airbaggen ved en fejl, bør du kontakte forhandleren, som vil kigge på din sag og evt. kompensere dig.

Hvad koster en oppustelig cykelhjelm?

Den anbefalede cykelhjelm koster typisk mellem 1.800 og 2.500 kr. alt efter dit valg af forhandler. Da du får den akkurat samme cykelhjelm, uanset om du vælger den ene eller anden forhandler, anbefaler vi dig at vælge den mest konkurrencedygtige forhandler. eCykelhjelm.dk har lige nu et godt tilbud på hjelmen, hvorfor vi vil anbefale dig at handle her. Det er ikke en decideret billig cykelhjelm, men benytter du dig af et af de aktuelle tilbud, så kan du ende med at gøre en ganske fin handel.

Dækker min forsikring?

Skulle du være så uheldig at komme ud for et uheld, hvor din Hövding cykelhjelm bliver udløst, så vil du naturligvis gerne have udgiften til hjelmen dækket. Det er dog ingen selvfølge, at dette dækkes af forsikringen. Du er derfor nødt til at kontakte dit forsikringsselskab for at blive klogere på dine forsikringsmuligheder, idet vilkårene kan variere fra selskab til selskab. Du kan muligvis få dækket tabet via din indboforsikring. Få med fordel tilsendt svaret skriftligt, så du er sikret dokumentation.