Din cykel og din cykelhjelm går hånd i hånd, for der er ingen sikker cykeltur uden hjelm på hovedet. Der findes cykelhjelme designet efter dine behov, når du kører på elcykel. Samtidig findes mange forskellige hjelme på markedet til andre cykler, og det kan være svært at navigere i, hvilken slags cykelhjelm man skal vælge.

Cykelhjelme til hverdag, stunt eller ræs!

Cykelhjelmen er et absolut must have for alle cykelejere om du ejer en elcykel, citybike eller en klassisk cykel! Din cykelhjelm er designet med din sikkerhed for øje, så skulle uheldet hænde og du tilter på din cykel, så beskytter den stærke hjelm dit hoved fra farlige slag.

Der er stor forskel hvilke cykelhjelme du behøver, alt afhængig af, hvor og hvordan du benytter din cykel. Underlaget du cykler på gør for eksempel en altafgørende forskel for, hvilken cykelhjelm der bedst muligt kan beskytte dit hoved, hvis du skulle falde. Der er også forskel på om du blot cykler langdistance på landeveje eller kaster dig ud i hop, spins og stunts på ujævnt naturterræn.

Derfor handler det om, at finde den helt korrekte cykelhjelm til din cykel og dine behov. Ejer du for eksempel en BMX-cykel og benytter den til vilde hop og stunts, så har du behov for en ekstra stærk cykelhjelm, som kan beskytte dit hoved. Når du kører Mountanbike, er det nødvendigt, at du benytter en mtb hjelm, som er særligt designet til formålet og terrænet du begiver dig i. Hjelmen beskytter hovedet og gør det samtidig muligt for dig, at orientere dig i et tæt og vildt terræn. Samtidig muliggør hjelmen en påsætning af visir, så dit ansigt beskyttes, når du udøver sporten. Denne form for hjelm er naturligvis meget anderledes fra en cykelhjelm til landevejscykling eller by cykling, hvor der cykles på et jævnt asfalteret underlag.

Derfor bør du altid orientere dig og handle smart, når du anskaffer dig en ny cykelhjelm. Din sikkerhed og komfort skal altid prioriteres, når du sætter dig på din jernhest. Så sørg altid for, at have det bedste udstyr tilpasset uanset, hvilken form for cykelsport, du udøver.