Dette indhold er sponsoreret 

Bæredygtighed er et ord, de fleste efterhånden kender til. Det fylder meget i manges hverdag. Derfor er det heller ikke en overraskelse, at der også er kommet større fokus på grøn transport. 

Grøn transport er en af de bedste måder at reducere sit CO2 aftryk på, og det er let at gøre en forskel ved for eksempel at hoppe på cyklen eller tage bussen. Cyklen er specielt populær i Norden, og elcyklen har også for alvor gjort et indtryk. 

Desværre er den grønne løsning ikke altid billig. Denne artikel giver derfor et par gode råd til, hvordan du investerer i grøn transport og bæredygtighed. 

Køb en elcykel 

Det kan være svært at købe en elcykel, hvis det kniber med økonomien. Du kan derfor overveje, om et lån kunne være en mulighed for dig, og du kan her se en oversigt over hurtige lån

Du skal dog se det at tage et lån som den sidste mulighed, da der findes mange andre muligheder, hvis du gerne vil ændre din økonomi. Du kan for eksempel overveje, om du kan skære ned på unødvendige udgifter, eller om du måske skal have et ekstra arbejde. 

Hvis du endelig beslutter dig for at tage et lån, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad lånet indebærer, så du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage i løbets af lånets løbetid. Derudover er det også vigtigt at tage et lån med en lav ÅOP, der står for årlig omkostning i procent, så det ikke bliver dyrere for dig end højest nødvendigt at låne penge, som du skal betragte som din sidste mulighed. 

Hvis du ønsker at investere i grøn transport, findes der også findes andre muligheder end elcyklen, selv om det dog ikke er til at komme udenom, at en elcykel er et oplagt valg, da en elcykel udleder betydeligt lavere CO2 end en bil, og hvis du har lang vej til skole eller arbejde, kan du med en elcykel komme let og hurtigt frem, hvorfor du kan lade bilen stå. 

Andre alternativer  

Det er vigtigt at tænke over måden, du kommer frem på. I nogle situationer vil det være nødvendigt at tage bilen, men der findes utrolig mange alternativer. 

Du kan prøve at leje enten en bil, en elcykel eller få et lift med andre, hvis du for eksempel skal fra én by til en anden eller afsted på ferie. Her findes der både deleordninger for køretøjer og services som GoMore, der lader dig finde et lift. En deleordning vil ligesom en elcykel også være en investering i grøn transport.